אם אתם אוהבים עוגות גזר, בטח תאהבו את מאפינס הדלעת שבתמונה...

ואיך מכינים מאפינס עגלגלים? אופים אותם בספלי אספרסו קטנים...
מתכון מאפינס דלעת ב-100 קלוריות -
כלים ועזרים:
רכיבים:
- 500 גרם דלעת טריה מקולפת וחתוכה לקוביות / כ-130 קלוריות
- 250 גרם קמח / כ-870 קלוריות
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית מחוקה סודה לשתיה
- רבע כפית מלח
- 2 כפיות קינמון
- 4 ביצים / כ-300 קלוריות
- 250 גרם סוכר / כ-1000 קלוריות
- 180 מ"ל שמן / כ-1500 קלוריות
סה"כ: כ-35 מנות של 100 קלוריות.
אופן ההכנה –
- לבשל את הדלעת כ-1/2 שעה בסיר עם מים עד לריכוך, לסנן את המים, למעוך לפירה ולתת להצטנן.
- לערבב את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתיה, המלח והקינמון.
- לערבל את הביצים עם הסוכר, השמן ופירה הדלעת.
- להוסיף את תערובת הקמח לבלילה ולערבב.
- למזוג כ-35 גרם בלילה לתבניות מאפינס אישיות קטנות ולאפות כ-25 דקות בחום של 170 מעלות.
ולמה דלעת?
אספנו חלק מן המידע מן העיתון הקנדי Best Health Magazine...
- כי הדלעת דלת קלוריות והיא מורידה את כמות הקלוריות במאפינס לכ-280 קלוריות ל-100 גרם, שזה סביר בהחלט בקטגוריית המתוקים...
- כי הדלעת עשירה בבטא קרוטן – נוגד חימצון 'עוצמתי', שחשוב לחיזוק המערכת החיסונית ולבריאות הלב. יתרה מזאת, האפיה (או הבישול) של הדלעת בתוספת שמן מגדילה ב-53% את כמות הבטא-קרוטן שהגוף מסוגל לספוג!
- כי הדלעת עשירה בפיגמטים צמחיים בשם lutein ו- zeaxantin שמסייעים במניעת קטרקט.
- כי הדלעת היא מקור טוב של הויטמינים והמינרלים הבאים: E, B1, B6, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום וזרחן.
- כי הדלעת היא מקור טוב מאוד של סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין B2, אשלגן, נחושת ומנגן.
מתכון לחמניות עם פירה דלעת:

רכיבים:
-
50 גרם סוכר / כ-200 קלוריות
- 150 מ"ל חלב פושר / כ-100 קלוריות
- 150 גרם פירה דלעת + כף חמאה מומסת / כ-100 קלוריות
- מעט מלח
- שקית שמרים של שמרית
- 400 גרם קמח
- 50 גרם קמח עבור לישה / כ-1600 קלוריות עבור כל הקמח
סה"כ: כ-18 לחמניות של 100 קלוריות.
אופן ההכנה:
- לערבב את הסוכר, החלב, פירה הדלעת והחמאה בכף עץ.
- להוסיף את השמרים וכמחצית מכמות הקמח ולערבב היטב.
- להוסיף עוד כ-1/3 מכמות הקמח שנשאר ולערבב היטב.
- להוסיף עוד 1/3 ולערבב.
- להוסיף את ה-1/3 האחרון ולערבב.
- להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב.
- להעביר לקערה משומנת קלות, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כשעה.
- ללוש שוב ולהניח לתפוח כחצי שעה.
- לחלק למנות של כ-45 גרם כל אחת וללוש לכדורים.
- להניח את הכדורים בתבנית על נייר אפיה לחצי שעה ולאפות כ-25 דקות בחום של 170 מעלות.
הטיפ שלנו – כמות הדלעת בלחמניות אמנם קטנה, אך שילוב של ירקות בכל מאפה אפשרי, הוא הרגל בריא...
בתיאבון!