webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מתכונים מ... חמארה. גם טעים וגם בריא! לאכול ב- 'חמארה' זו חוויה קסומה. רק אל תעיזו לקרוא להם מסעדה...
רוני גורדון / 15 יוני 2015

'סנדוויץ' אלוהי, אלכוהול בזול ומצב רוח', זו הכותרת שהעניקו ל-'חמארה' בעיתון הארץ במאמר בשם 'שבע סיבות טובות לצאת לאכול ולשתות ברחובות'...

אנחנו הגענו לשם בעקבות המלצה של חברים ומיד, עוד לפני הביס הראשון, נשבנו בקסם המקום: הצוות מקסים וחברי, האווירה אינטימית, העיצוב אוטנטי, התפריט פשוט אך מושקע, והאוכל... חגיגה!

אז מה בתפריט?

חומרי גלם טריים ומשובחים והרבה אהבה! קשה לנו להמליץ על פריט כזה או אחר, מהסיבה הפשוטה שהכל טעים ושהתפריט הססגוני מתחלף בכל יום, ושמגיע שישי, פעמיים ביום! אז ביקשנו מן השף 2 מתכוני סלטים בעבור המועדון שלנו. להלן המתכונים שהכנו (בכמויות גדולות יותר) מחולקים למנות של... 100 קלוריות:

סלט מאש ועגבניות עם יוגורט –

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 120 גרם מאש מבושל (כ-40 גרם לפני בישול) / כ-150 קלוריות
  • 100 גרם עגבניות חתוכות / כ-20 קלוריות
  • 25 גרם בצל סגול קצוץ / כ-10 קלוריות
  • כף (כ-12 מ"ל) שמן זית / כ-100 קלוריות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 60 גרם יוגורט (אנחנו השתמשנו ביוגורט 1.5% שומן) / כ-30 קלוריות

סה"כ: כ- 3 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. ערבבו את המאש המבושל (לבשל כחצי שעה. אין צורך בהשריה מוקדמת) עם העגבניות, הבצל, שמן הזית, המלח והפלפל.
  2. קחו שלוש קערות (או כוסות) ושימו בכל אחת מהן כשליש מן הסלט (כ-100 גרם).
  3. הוסיפו לכל קערת סלט 20 גרם יוגורט.

הטיפ שלנו – ניתן לאכול את כל הסלט (300 קלוריות) כארוחה מזינה, משביעה ומאוזנת: עשירה מאוד במינרלים (ברזל, מגנזיום, מנגן, זרחן ועוד), בויטמינים מקבוצת B, ובחומצה פולית, שמכילה כ-12 גרם חלבון ומעל 8 גרם של סיבים תזונתיים...

סלט קישואים בטחינה ויוגורט –

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • ווק לטיגון

רכיבים:

  • 2 כפות שמן זית / כ-200 קלוריות
  • 400 גרם קישואים חתוכים / כ-65 קלוריות
  • 100 גרם בצל / כ-40 קלוריות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • 75 גרם יוגורט (אנחנו השתמשנו ביוגורט 1.5% שומן) / כ-35 קלוריות
  • 25 גרם טחינה גולמית / כ-150 קלוריות

סה"כ: כ- 5 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. חממו את שמן הזית בווק או במחבת גדולה.
  2. הוסיפו את הבצל והקישואים וערבבו מידי פעם עד שמשחימים.
  3. הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  4. ערבבו היטב את היוגורט עם הטחינה והוסיפו לווק תוך ערבוב קצר עד לכיסוי הירקות וכבו את האש.
  5. חלקו ל- 5 מנות של 100 קלוריות כל אחת (כ-90 גרם למנה).

העצה שלנו - גם בבית הסלט יצא טעים, אך בחמארה הוא היה טעים יותר! אז אם אתם לא מקפידים על כשרות, מומלץ לכם לאכול במקור... (רחוב הרצל 210, רחובות). רק אל תשכחו להזמין מקום מראש (טל': 08-9474290)...

נ.ב. אם סלט הקישואים הזה לא מופיע בתפריט היומי של חמארה, בקשו אותו במיוחד. זה מה שאנחנו עשינו... ונענינו בשמחה!

בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp