webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

חדש במאה – יוני 2015 מיני פריכונים בטעם עשבי תיבול, פריכיות תירס עם שוקולד מריר, בונז'ור לחמניית שיפון, אגמי לחמנית ביס
רוני גורדון / 5 יוני 2015

הפעם בחרנו להתמקד בקטגוריית הלחם והפריכיות, שצמחה החודש בצורה משמעותית עם מגוון מוצרים מעניינים:

1. אסם מיני פריכונים בטעם עשבי תיבול -

 

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):
שומן רווי: 1.5 גרם - רמה נמוכה (עד 1.5 גרם).
נתרן: 684 מיליגרם – רמה גבוהה (מעל 600 מיליגרם).
סוכרים: היצרן אינו מסמן את כמות הסוכרים במוצר.

המוצר אינו זוכה לנקודות בריאות בשל רמה גבוהה של נתרן.

בשנה האחרונה זוכות הפריכיות בגרסה 'חטיפית' (מתוקה או מלוחה) לעדנה בישראל, כי מאפשרות נשנוש שעונה על הטרנד העולמי 'BFY' של חטיפים טובים יותר – Better For You... המוצר הושק גם בטעמי זעתר ובצל מקורמל.

2. Bicentury פריכיות תירס עם שוקולד מריר -

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):
שומן רווי: 7 גרם - רמה גבוהה (מעל 5 גרם).
נתרן: 585 מיליגרם – רמה בינונית (בין 121 ל-600 מיליגרם).
סוכרים: 18 מיליגרם - רמה גבוהה (מעל 15 מיליגרם).

המוצר אינו זוכה לנקודות בריאות בשל רמות גבוהות של שומן רווי וסוכרים.

פריכיות התירס הללו בנגיעות שוקולד מריר מספרד הן חידוש מעניין בשוק הישראלי. הפריכיות עונות לשני טרנדים עולמיים בעולם החטיפים – השילוב בין מתוק למלוח, והכמיהה לחטיפים משופרים מבחינה תזונתית. כך, לדוגמא, לשוקולד מריר יש יתרונות בריאותיים, וכך, למשל, בעוד רמות הסוכר והשומן הרווי במוצר אמנם מוגדרות כגבוהות, הן הרבה יותר נמוכות מהרמות שתמצאו בחטיפי שוקולד ומתוקים אחרים, כי המוצר מכיל 64% תירס. גם המחיר משתלם - המוצר נמכר במאגדות של ארבע יחידות, שמאפשרות מחיר אטרקטיבי בקטגורייה: כ-2.5 ש"ח לאריזות 100 קלוריות בהשוואה לכ-4 ש"ח במותגי פריכיות אחרים.

3. בונז'ור לחמניית שיפון קלה -

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):
* שומן רווי: רמה נמוכה (עד 1.5 גרם)
נתרן: 600 – רמה בינונית (בין 121 ל-600 מיליגרם)
* סוכרים: רמה נמוכה (עד 5 גרם)

המוצר זוכה לשתי נקודות בריאות ולציון 'טוב מאוד' בזכות רמות נמוכות של שומן רווי וסוכרים.

* אמנם היצרן אינו מסמן את כמויות השומן הרווי והסוכר במוצרים, אך הגענו למסקנות שמדובר ברמות נמוכות ע"י ניתוח הטבלה התזונתית ורשימת הרכיבים.

אנחנו תמיד שמחים למצוא מוצרים חדשים ב... 100 קלוריות בקטגוריית הלחם, כי אנחנו, הישראלים, אוהבים לחם, ולא מוכנים לוותר על לחם בדיאטה שלנו. וזה המידע התזונתי-שיווקי שתמצאו על האריזה: 30% קמח שיפון, ללא חומר משמר, מקור לסיבים תזונתיים, ללא תוספת סוכר. אנחנו, במועדון ה-100, טעמנו ואהבנו את הלחמנייה, אך היינו שמחים אם כמות הנתרן הייתה נמוכה יותר...

4. אגמי לחמניה קלה ביס 100% קמח חיטה מלא -

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):
שומן רווי: 0.72 גרם - רמה נמוכה (עד 1.5 גרם)
נתרן: 284 מיליגרם – רמה בינונית (בין 121 ל-600 מיליגרם)
* סוכרים: רמה נמוכה (עד 5 גרם)

* אמנם הסוכר אינו מפורט בטבלה התזונתית, אך ברור שהרמה אפסית משום שמצויין שהלחמניה ללא תוספת סוכר.

המוצר זוכה לשתי נקודות בריאות ולציון המשוכלל 'טוב מאוד' בזכות רמות נמוכות של שומן רווי וסוכרים.

המוצר נושא את תו 'אייל' של האגודה הישראלית לסוכרת ואת תו 'אפשריבריא' שמעניק משרד הבריאות למוצרי מזון העומדים בסטנדרטים בריאותיים.
בקטגוריית הלחם, התו ניתן למוצרים שמכילים לפחות 80% קמח מלא, לא יותר מ-400 מ"ג נתרן, ועד 250 קלוריות ל-100 גרם מוצר. והלחמניות של אגמי בהחלט עומדות בקריטריונים: הן מכילות 100% קמח מלא, 284 מ"ג נתרן ו- 185 קלוריות ל-100 גרם.

ומה עם הטעם? לא כולם אוהבים לחם מופחת נתרן, אבל זה פשוט עניין של הרגל... בפירנצה שבאיטליה, לדוגמא, לא מוסיפים מלח ללחם...

באתר בשם Walks inside Florence, שמיועד לתיירים בעיר, כותבים שאין כמעט מבקר שלא זוכר את החוויה המפתיעה של הביס הראשון בלחם טוסקני שהינו... נטול מלח. ומדוע מטבח כל כך עשיר מוותר על המלח בלחם? כאן יש שתי גרסאות, שאף אחת מהן אינה קשורה לטרנד הבריאות – האחת טוענת שבימי הביניים, מלח היה סמל של עושר והשית על המשתמשים בו מס גבוה ולכן האופים בפירנצה החליטו לוותר על המלח בלחם וזה הפך להרגל. השניה טוענת שהמטבח הטוסקני משופע במטבלים בטעמים חזקים, ולכן המלח בלחם פשוט מיותר...

בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp