webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

דק-דק: סלט סלסה, ומעדני בטטה (וסלק) קבלו הצעה למתכונים שמקבלים את הציון 100. גם בבריאות. גם בטעם. גם בפשטות.
רוני גורדון / 3 מאי 2015

את המתכונים הללו הכנו לאור ההמלצות, ההצעות והדירוג הבריאותי של שיטת Nuval  האמריקאית, אשר מדרגת את כל המוצרים בסופרמרקט בציון בריאותי של בין 1 ל- 100...

נתחיל במעדני בטטה במנות של... 100 קלוריות -

ולמה בטטה? כי הבטטה מקבלת את הציון הכי גבוה שאפשר: 100! בפייסבוק של Nuval מפרטים שהבטטה מכילה יותר ויטמינים ומינרלים מן הגזר, ושמחקרים שנערכו לאחרונה מראים שהבטטה תורמת לבריאות בכל תחום שהוא, החל משיפור תהליכי העיכול וכלה בעיצוב הגוף...

ומה עם הקלוריות? ובכן, השד לא נורא בכלל. בעבור 100 קלוריות של בטטה טריה תקבלו 116 גרם! ואם תפרסו את הבטטה לפרוסות דקות, תוכלו לקבל מנה צדדית יפה, שכוללת גם רוטב עשיר, ב... 100 קלוריות. הנה המתכון –

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • נייר אפיה
  • מברשת סיליקון

רכיבים:

  • 600 גרם בטטה לאחר קילוף / כ-500 קלוריות
  • 12 מ"ל שמן זית / כ-100 קלוריות
  • 33 מ"ל רכז רימונים באיכות טובה / כ-100 קלוריות

סה"כ: כ- 7 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה:

  1. חממו את התנור לחום גבוה של 250 מעלות במצב של גריל.
  2. פרסו את הבטטה לפרוסות דקות והניחו על נייר אפיה בשתי תבניות (הכמות המתקבלת תצריך 2 תבניות אפיה).
  3. ערבבו היטב את שמן הזית ורכז הרימונים הברישו את הבטטות בשתי התבניות בכמחצית מכמות הרוטב.
  4. הכניסו תבנית אחת לגריל ואפו במשך 5-7 דקות עד להשחמה קלה.
  5. הוציאו את התבנית הראשונה, והכניסו את התבנית השניה ל-5-7 דקות.
  6. בינתיים, הפכו את הבטטות בתבנית שהוצאתם ומירחו בתערובת השמן ורכז הרימונים (מחצית מן הכמות שנותרה).
  7. הוציאו את התבנית השניה והכניסו את הראשונה לאפיה נוספת של כ-5-6 דקות.
  8. בינתיים, הפכו את הבטטות בתבנית השניה ומירחו את השמן ורכז הרימונים שנותרו.
  9. הוציאו את התבנית הראשונה והכניסו את השניה ל- 5-6 דקות.
  10. חלקו את הבטטות ל-7 מנות שוות של כ-100 קלוריות כל אחת!

הטיפ שלנו –
בכל מנה (בטטה + רוטב) יש, בין היתר, כ-200% מקצובה יומית של ויטמין A וכ- 9% מקצובה יומית של סיבים תזונתיים.

את המתכון הזה ניתן לעשות גם עם סלק בשינויים קלים:

  • קחו 700 גרם סלק (במקום 600 גרם בטטה) / כ-300 קלוריות.

  • אפו קצת יותר זמן: כ- 7-9 דקות כל צד.
  • חלקו את הכמות שקיבלתם (הסלק עם הרוטב) ל- 5 מנות של 100 קלוריות כל אחת.


נמשיך במתכון לבריאות טובה - סלט סלסה במנות של... 100 קלוריות:

'אין כמו סלט טרי' זו לא קלישאה אלא עובדה... ובכל זאת, הסלט הזה אפילו יותר טעים לאחר כשעתיים (ואפילו יותר) של ספיגת טעמים במקרר. וזה בהחלט יתרון בהרבה מאוד מצבים: אפשר להכין את הסלט בבית עבור ארוחת צהריים בעבודה, או בשישי בצהריים עבור ארוחת הערב, או כשאנחנו מארחים ורוצים קצת מנוחה לפני שהאורחים באים...

את המתכון הזה, בשינויים קלים, לקחנו מן הפייסבוק של Nuval... ממציא השיטה, הפרופסור David Katz, נמנה על רשימת 100 האנשים המשפיעים ופורצי הדרך בתחום הבריאות והכושר בדירוג של Greatlist בארה"ב.

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 350 גרם עגבניות
  • 50 גרם בצל סגול מקולף (כ-1/2 בצל)
  • כוסברה קצוצה בכמות של כ- 2 כפות
  • שתי שיני שום קצוצות / כ-100 קלוריות לכל הירקות ביחד
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום + 2 כפיות שמן זית / כ-100 קלוריות
  • מלח ופלפל לפי הטעם

סה"כ: כ- 2 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה:

  1. קצצו את העגבניות והבצל.
  2. ערבבו את העגבניות והבצל עם שאר הרכיבים וחלקו ל-2 מנות של 100 קלוריות כל אחת.
  3. שמרו במקרר כשעתיים (או יותר) עד הארוחה.

בתיאבון!

נ.ב.
אם שיטת הדירוג הבריאותי של Nuval מעניינת אתכם, אתם מוזמנים לקרוא מדגם של פוסטים שהקדשנו לה:

  • פרס נובל (Nobel) לנובל (Nuval). ליחצו כאן.
  • שקדים, שקדים ועוד שקדים. ליחצו כאן.
  • תזונה נכונה פחמימות ולחם ומידע בריאותי. ליחצו כאן.
  • תזונה נכונה עם אריזות 100 קלוריות. ליחצו כאן.

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp