webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מאפינס תרד וקינוח תותים כשרים לפסח קבלו הצעה למתכונים ב-100 קלוריות שאת ההשראה עבורם קיבלנו מעבר לים...
רוני גורדון / 6 אפריל 2015

את הקינוח הזה המציאו האנגלים כבר במאה ה-19 והוא זכה לשם: Eton Mess, או בעברית 'הבלגן של Eton', בגלל צורתו ומשום שהוגש בכל שנה בטורניר הקריקט המסורתי בין הסטודנטים של Eton לסטודנטים של Harrow.

קינוח התותים והמרנג אמנם 'מבולגן', אבל המתכון ממש פשוט! להלן שתי גרסאות –

גרסת פרווה במנות של... 100 קלוריות:

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • כוסות יפות להגשה

מצרכים:

  • 1200 גרם תותים שטופים ונקיים / 400 קלוריות
  • 70 גרם נשיקות מרינג ווניל מיני (או נשיקות גדולות שבורות) / 200 קלוריות

סה"כ: כ- 6 כוסות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה

  1. לרסק בבלנדר 600 גרם תותים.
  2. לחתוך את התותים הנותרים לפרוסות ולשים בקערה.
  3. להוסיף לקערה את הנשיקות והתותים המרוסקים ולערבב בעדינות.
  4. לשפוך שישית מהכמות לכל כוס (210 גרם) ולהגיש, או לשמור במקרר עד ההגשה.

גרסה חלבית 'מושחתת' / 12 כוסות של... 100 קלוריות -

מצרכים:

  • להוסיף ל'מצרכים' ספריי קצפת.

אופן ההכנה:

להכין כמו במתכון הפרווה (סעיפים 1-3), אך למזוג מתערובת התותים והמרנג כמות של 100 גרם בלבד לכל כוס, שזה בערך 50 קלוריות, להוסיף 20 גרם של ספריי קצפת, שזה כ-50 קלוריות נוספות, ולערבב קלות.

נ.ב. האנגלים מוסיפים לבלילת התותים מעט יין מסוג פורט.


המתכון הבא מחייב קצת יותר עבודה, אך הוא יוסיף הרבה טעם ועניין לשולחן האוכל
.

מאפינס תפוחי אדמה ותרד במנות של... 100 קלוריות:

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • תבניות מאפינס חד פעמיות בקוטר של 5 ס"מ
  • נייר פרגמנט

מצרכים:

  • 800 גרם תפוחי אדמה מקולפים / 800 קלוריות
  • כף שטוחה מלח
  • 400 גרם בצל קצוץ + 6 שיני שום קצוצות / 200 קלוריות (לבצל ולשום ביחד)
  • 2 + 2 כפות שמן זית / 400 קלוריות
  • 800 גרם תרד קפוא / 150 קלוריות
  • כפית פלפל (או יותר, לפי הטעם)
  • 4 ביצים גדולות / 400 קלוריות

סה"כ: כ- 20 מאפינס של כ-100 קלוריות כל אחד.

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
  2. לגרד את תפוחי האדמה, להוסיף כפית מלח ולשים במסננת למשך 20 דקות לפחות כדי לנקז את עודפי הנוזלים.
  3. לחמם במחבת שתי כפות שמן, להוסיף את הבצל הקצוץ ואת השום ולטגן עד שישחים.
  4. להוציא מחצית מכמות תערובת הבצל ולשים בקערה בצד.
  5. להוסיף למחצית שנותרה במחבת חבילת תרד קפוא 800 גרם, פלפל ומלח ולבשל עד לאידוי של הנוזלים.
  6. לסחוט היטב את תפוחי האדמה (צריך להישאר כ-550 גרם מתוך 800), להוסיף לקערת הבצל, להוסיף 2 כפות שמן ולערבב היטב.
  7. למזוג לכל תבנית מאפינס כ- 37 גרם מתערובת תפוחי האדמה וליצור עם האצבע מעין 'קן'.

  8. לאפות את 'קיני' תפוחי האדמה כ-20 דקות.
  9. לערבב את הביצים, להוסיף לתערובת התרד (לאחר שזו הצטננה), לערבב היטב ולתבל בפלפל ומלח.
  10. להוציא את תחתיות תפוחי האדמה האפויות מן התנור ולמזוג לכל אחת כ-60 גרם מתערובת התרד.
  11. אם השתמשתם בתחתיות מאפינס כמו בתמונה, לא צריך אפילו לשקול, כי מילוי עד הסוף, זה כ-60 גרם.
  12. לאפות עוד כ-15 דקות.

  13. לתת למאפינס להצטנן מעט, להפריד בין המאפינס לתבנית באמצעות סכין חד, להוציא מן התבניות ולהניח הפוך בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  14. לחמם תנור גריל, להכניס את המאפינס הפוכים (התרד כלפי מטה) ולאפות כ-6-8 דקות עד להשחמה של תפוחי האדמה.

הצעת הגשה:

להגיש חלק עם התרד כלפי מעלה וחלק עם תפוחי האדמה.

חג שמח ובתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp