webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

'Superfoods' ב- 100 קלוריות תכירו את הרכיבים שמשנים את פני עולם החטיפים ומעניקים לכם ערך מוסף בריאותי גבוה
רוני גורדון / 16 דצמבר 2013
האם צ'יפס (טעים!) יכול להיות בריא? 


מאמר בעיתון האמריקאי Snacks and Bakery מדווח על עליה חדה ביצור 'דור חדש' של חטיפים העשויים מ- 'קמחים אחרים' המופקים מקטניות, שעועית, אורז, אצות ועוד. אז אמנם נתח השוק שלהם עומד על כ- 10% - 12.7 מליון טון מול כ- 120.1 מליון טון של מוצרי קמח רגיל, אך קצב הגידול בנתח השוק שלהם כמעט כפול.  

ולמה זה קורה?
כי הצרכנים מחפשים מוצרים טבעיים, נטולי גלוטן, עשירים בחלבונים, מגוונים, ובעלי סגולות בריאותיות גבוהות ביותר.

הנה דוגמא של חטיף 100 קלוריות העשוי מזרעי צ'יה -

התמונה מתוך הבלוג Motherhood Moment 

זרעי הצ'יה הם זרעים 'עתיקים' שמגדלים בעיקר בדרום אמריקה, אבל גם באוסטרליה. מוצרי הצ'יה עשירים באומגה 3, סיבים תזונתיים וחלבונים, סידן, זרחן, מגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ, והם פופולאריים ביותר בקרב ספורטאים. 

עפ"י Melissa Kruse מ – The Chia Company באוסטרליה, קצב הגידול של קטגוריית הצ'יה עומד על 239% בשנה!

דוגמא אחרת לחטיף בריא, היא צ'יפס 100 קלוריות של Salba שגם הוא עשוי מזרעי הצ'יה –

התמונה מתוך דף המוצר באתר החברה 

החברה האמריקאית אשר מייצרת את המוצר, מציינת באתר האינטרנט שלה את הסגולות הבריאותיות יוצאות הדופן של ה- Salba-chia, למול מוצרים בריאים אחרים, בהשוואה של גרם לגרם, כדלקמן – 

• 325% יותר סיבים תזונתיים מאשר בדייסת קוואקר
• 800% יותר אומגה 3 מאשר בסלמון
• 30% יותר נוגדי חמצון מאשר באוכמניות
• 1500% יותר מגנזיום מאשר בברוקולי
• 200% יותר אשלגן מאשר בבננה
• פי 3 יותר ברזל מאשר בתרד

ואם אתם חושבים לעצמכם שעם כל הכבוד לצ'יה, צ'יפס זה צ'יפס זה צ'יפס, דהיינו מוצר שבהגדרה חייב להכיל רמות גבוהות של שומן רווי ונתרן (מלח), אתם טועים! 

בחרנו להשוות עבורכם את הצ'יפס של Salba לשני מארזי צ'יפס ישראלים במועדון ה- 100 –

1. חטיפי העמק am אדי צ'יפס ב- 100 קלוריות -

2. אסם צ'יפסי ב-100 קלוריות -

והרי התוצאות – 

שומן רווי –
צ'יפס סלבה – 2 גרם ל- 100 גרם
אדי צ'יפס – 8 גרם ל- 100 גרם
צ'יפסי אסם – 14 גרם ל- 100 גרם

נתרן –
צ'יפס סלבה – 265 מ"ג ל- 100 גרם
אדי צ'יפס – 550 מ"ג ל- 100 גרם
צ'יפסי אסם – 550 מ"ג ל- 100 גרם

סוכר –
צ'יפס סלבה – 0 גרם ל- 100 גרם
אדי צ'יפס – לא מצוין על האריזה
צ'יפסי אסם – לא מצוין על האריזה 

וכמו שאתם רואים, גם ברכיבי המוצר ה- 'רעים', צ'יפס ה - Salba עומד 'בכבוד' עם רמה בינונית (קרובה לנמוכה) של שומן רווי ונתרן, ורמה מצוינת של סוכר (0 גרם)!

ולסיום, חטיף נטול גלוטן מפולי סויה, אשר פי הצהרות היצרן 'מכיל 70% פחות שומן ו- 40% יותר חלבון מאשר בבוטנים', ונושא תו 'בריאות הלב', בתוספת הצהרה ש- '25 גרם של חלבון סויה ביום כחלק מדיאטה ששומרת על רמה נמוכה של שומן רווי וכולסטרול, עשויה להקטין את הסיכון לחלות במחלות לב. מנה זו מכילה 11 גרם של חלבון סויה' -

אז האם החטיפים הבריאים יותר יחליפו את הלא בריאים? 

עוד חזון למועד, אך בינתיים נסתפק בכך שייצרו אלטרנטיבה מפנקת ראויה מבחינה בריאותית למי שמעוניין בכך ויהפכו למוצר זמין במחוזותינו.

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp