webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

איזה תבלינים הכי בריאים? מעשירים את התפריט בתבלינים הנכונים
רוני גורדון / 18 אפריל 2016

איזה תבלינים כדאי לכם לשים בצלחת?

ערכנו עבורכם סיכום שמרכז את המסקנות מעשר חוות דעת מומחה (פירוט המקורות בתחתית העמוד) באשר לרשימת התבלינים הבריאים ביותר:

  • במקום הראשון בהמלצות נמצא הקינמון, שמופיע בכל עשרת המאמרים.
  • במקום השני בהמלצות נמצאים הכורכום והצ'ילי, שמופיעים בשמונה מאמרים.
  • במקום השלישי בהמלצות נמצאים האורגנו, הזנגוויל, המרווה והרוזמרין, שמופיעים בשישה מאמרים.
  • במקום הרביעי בהמלצות נמצאים הבזיליקום, הכמון והשום, שמופיעים בחמישה מאמרים.
  • במקום החמישי בהמלצות נמצאים אגוז המוסקט, הזנגוויל, הזעפרן, הנענע והתימין שנמצאים בארבעה מאמרים.
  • ויש עוד המון תבלינים מומלצים...

ולמרות שקשה לעיתים להפריד בין מיתוס למציאות, אתר המומחים WebMD קובע שהוכחות מדעיות לגבי סגולותיהם הבריאותיות של התבלינים, נמצאות בשפע לגבי הרכיבים הבאים: קינמון, צ'ילי, כורכום, שום, אורגנו, בזיליקום, תימין ורוזמרין. אלא שאנחנו משתמשים בעיקר ב... מלח, שמזיק לבריאותנו!

איך אוכלים בריא יותר?

מוסיפים לאוכל שלנו מגוון גדול של תבלינים בריאים!

בתבלינים יש קלוריות?

תתפלאו! תראו לדוגמא את סדרת תערובות התבלינים המיובאת של Appetita, שהוא מותג פולני מוביל: כל 12 האריזות במשקל 25 גרם הן אריזות 100 קלוריות!

התמונה צולמה בטיב טעם, ראשל"צ.

למה להשתמש בתערובות של תבלינים?

  • כי רשימת הרכיבים 'הרעים' קצרה: בכולן יש מלח, אבל אנחנו בהחלט יכולים לבחור את אלו שלא מכילות מונוסודיום גלוטמט.
  • כי רשימת התבלינים 'הטובים' ארוכה! תראו את המגוון שמצאנו באריזות ה-100 קלוריות השונות: פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כוסברה, כורכום, עלי דפנה, זנגוויל, מרווה, קארי, תימין (קורנית), אניס, צתרה, פלפל שחור, פלפל לבן, פלפל אנגלי, צ'ילי, בצל מיובש, ציפורן, שום מיובש, אגוז מוסקט, זרעי חרדל, בזיליקום (ריחן), פטרוזיליה, אורגנו, נענע, סלרי (כרפס), שמיר וקימל (כרוויה).
  • כי אנחנו חוסכים במלח: גם באריזות שבהן המלח הוא הרכיב הראשון ברשימת הרכיבים, רשימת התבלינים שמצטרפת אליו, גורמת לכך, שאנו משתמשים בהרבה פחות מלח, ממה שהיינו שמים, לו היינו משתמשים, כהרגלנו, בתבלין אחד או שניים או שלושה או ארבעה...
  • כי אנחנו חוסכים בקלוריות: 'עקב אכילס' שלנו בדיאטה הוא מעקב קלוריות בבישול הביתי ותערובות התבלינים יכולות לחסוך לנו תוספת שומנים.
  • כי תזונה נכונה היא תזונה מגוונת: כמות התבלינים השונים שמצאנו בכל תערובת עומדת על 12 בממוצע.
  • כי תערובות תבלינים מאפשרות לנו בישול גורמה, גם אם אין לנו זמן, ידע, או סבלנות...
  • כי תערובות תבלינים הן חינוך והשראה ותעוזה לחבר טעמים שלא היו עולים על דעתנו.
  • כי תערובות תבלינים מאפשרות לנו מסע קולינרי למקומות רחוקים - כך, לדוגמא, עשינו שימוש בתערובות הבאות:

- 'תערובת תיבול לפלוב' - תבשיל בוכרי מסורתי עם בשר, אורז, בצל וגזר, שכוללת: מלח, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, כוסברה, כורכום, עלי דפנה, זנגוויל, מרווה, קארי, תימין ואניס.

- 'תערובת תיבול קווקזית', שכוללת: מלח, פפריקה מתוקה, צ'ילי, שום מיובש, כוסברה, תימין, קימל, בזיליקום, עלי דפנה, סלרי, פטרוזיליה, שמיר וזנגוויל.

- 'תבלין גרוזיני', שכולל: פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה, בזיליקום, שמיר, פלפל שחור, פטרוזיליה, סלרי, בצל, עלי דפנה, נענע ומלח.

את כולם ניסינו עם שתי כוסות אורז בסמטי (500 גרם לפני בישול), 3 כפות שמן וארבע כוסות מים, שיצרו סיר, שבו 2,200 קלוריות לכל תבשיל, שזה כ-75 גרם למנה מוכנה של 100 קלוריות.

ומה 'הפייבוריט' שלנו?

כל התערובות טעימות, אבל אנחנו מעדיפים את התבלין הגרוזיני, בגלל הבריאות: המלח הוא הרכיב האחרון ברשימה!

- בנוסף, ניסינו 'תערובת תיבול לירקות', שכוללת: מלח, בצל, פפריקה מתוקה, פלפל לבן, בזיליקום, אורגנו ועלי שמיר, ובעצם אריזת ה-100 קלוריות הזו יכולה להספיק כתוספת יומית לסלט אישי משודרג במשך שבוע שלם.



את שאר התערובות, על שלל התבלינים שבהן, אתם מוזמנים לראות בקטלוג מוצרי ה-100 קלוריות בישראל ולקבל השראה, כי אפשר בהחלט להכין לבד...

בתיאבון ולבריאות!

חוות הדעת שריכזנו עבורכם לקוחות מן המקורות הבאים: WebMD, WHFoods, Fitness Magazine, Livestrong, Eating Well, Authority Nutrition, Mercola, Bembu, Huffington Post & US News.

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp