webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מאפינס ולחמניות דלעת ב... 100 קלוריות! 5 סיבות טובות לבשל עם פירה דלעת
/ 21 מרץ 2016

אם אתם אוהבים עוגות גזר, בטח תאהבו את מאפינס הדלעת שבתמונה...

ואיך מכינים מאפינס עגלגלים? אופים אותם בספלי אספרסו קטנים...

מתכון מאפינס דלעת ב-100 קלוריות -

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 500 גרם דלעת טריה מקולפת וחתוכה לקוביות / כ-130 קלוריות
  • 250 גרם קמח / כ-870 קלוריות
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית מחוקה סודה לשתיה
  • רבע כפית מלח
  • 2 כפיות קינמון
  • 4 ביצים / כ-300 קלוריות
  • 250 גרם סוכר / כ-1000 קלוריות
  • 180 מ"ל שמן / כ-1500 קלוריות

סה"כ: כ-35 מנות של 100 קלוריות.

אופן ההכנה –

  1. לבשל את הדלעת כ-1/2 שעה בסיר עם מים עד לריכוך, לסנן את המים, למעוך לפירה ולתת להצטנן. 
  2. לערבב את הקמח עם אבקת האפיה, הסודה לשתיה, המלח והקינמון. 
  3. לערבל את הביצים עם הסוכר, השמן ופירה הדלעת.
  4. להוסיף את תערובת הקמח לבלילה ולערבב.
  5. למזוג כ-35 גרם בלילה לתבניות מאפינס אישיות קטנות ולאפות כ-25 דקות בחום של 170 מעלות. 

ולמה דלעת? אספנו חלק מן המידע מן העיתון הקנדי Best Health Magazine...

  • כי הדלעת דלת קלוריות והיא מורידה את כמות הקלוריות במאפינס לכ-280 קלוריות ל-100 גרם, שזה סביר בהחלט בקטגוריית המתוקים...
  • כי הדלעת עשירה בבטא קרוטן – נוגד חימצון 'עוצמתי', שחשוב לחיזוק המערכת החיסונית ולבריאות הלב. יתרה מזאת, האפיה (או הבישול) של הדלעת בתוספת שמן מגדילה ב-53% את כמות הבטא-קרוטן שהגוף מסוגל לספוג! 
  • כי הדלעת עשירה בפיגמטים צמחיים בשם lutein ו- zeaxantin שמסייעים במניעת קטרקט. 
  • כי הדלעת היא מקור טוב של הויטמינים והמינרלים הבאים: E, B1, B6, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום וזרחן. 
  • כי הדלעת היא מקור טוב מאוד של סיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין B2, אשלגן, נחושת ומנגן.

מתכון לחמניות עם פירה דלעת:

רכיבים:

  • 50 גרם סוכר / כ-200 קלוריות
  • 150 מ"ל חלב פושר / כ-100 קלוריות
  • 150 גרם פירה דלעת + כף חמאה מומסת / כ-100 קלוריות
  • מעט מלח
  • שקית שמרים של שמרית
  • 400 גרם קמח
  • 50 גרם קמח עבור לישה / כ-1600 קלוריות עבור כל הקמח

סה"כ: כ-18 לחמניות של 100 קלוריות.

אופן ההכנה:

  1. לערבב את הסוכר, החלב, פירה הדלעת והחמאה בכף עץ.
  2. להוסיף את השמרים וכמחצית מכמות הקמח ולערבב היטב.
  3. להוסיף עוד כ-1/3 מכמות הקמח שנשאר ולערבב היטב.
  4. להוסיף עוד 1/3 ולערבב.
  5. להוסיף את ה-1/3 האחרון ולערבב.
  6. להעביר את הבצק למשטח מקומח וללוש היטב.
  7. להעביר לקערה משומנת קלות, לכסות במגבת לחה ולהניח לתפוח כשעה.
  8. ללוש שוב ולהניח לתפוח כחצי שעה.
  9. לחלק למנות של כ-45 גרם כל אחת וללוש לכדורים.
  10. להניח את הכדורים בתבנית על נייר אפיה לחצי שעה ולאפות כ-25 דקות בחום של 170 מעלות.      

הטיפ שלנו – כמות הדלעת בלחמניות אמנם קטנה, אך שילוב של ירקות בכל מאפה אפשרי, הוא הרגל בריא... 

בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp