webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

לחמניות טחינה ולביבות בטטה ב-100 קלוריות מתכונים שפותרים את הקונפליקט הנצחי בין משמין לבריא...
רוני גורדון / 6 דצמבר 2015

רשימת המוצרים המשמינים, אך בריאים, החל משומשום וזרעים אחרים, דרך שקדים ואגוזים, אבוקדו ושמן זית, חומוס ותבשילים רבים היא באמת אינסופית...

'בתור טבעונית ומישהי ששומרת על תזונה בריאה (אם כי לא מרזה לצערי), אשמח לדעת אם יש דרך לסמן את ה-100', כתבה לנו שירלי, שמבינה שהפתרון הוא מנות מדודות בקלוריות גם כאשר מדובר במוצרי בריאות...

לחמניות טחינה ללא גלוטן במנות של... 100 קלוריות:

לפעמים מהיר יותר לאפות מאשר לרוץ לקנות... את לחמניות הטחינה הללו מכינים מארבעה רכיבים בלבד ואופים במשך 15 דקות!

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • נייר אפיה

רכיבים:

  • 250 גרם טחינה גולמית / כ-1,700 קלוריות
  • 60 גרם (כשתי כפות גדושות) דבש / כ-200 קלוריות
  • 2 ביצים גדולות / כ-200 קלוריות
  • שקית אבקת אפיה

סה"כ: כ-20 לחמניות 100 קלוריות במשקל של כ-20 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לחמם תנור לחום של 170 מעלות.
  2. לערבל את כל הרכיבים.
  3. למדוד באמצעות כף מנות של כ-20-22 גרם ולהניח בתבנית על נייר אפיה.
  4. לאפות כ-15 עד 17 דקות.

הטיפ הבריאותי שלנו – כל לחמניה מכילה 0 מנות פחמימה לסוכרתיים (כ-4.5 גרם פחמימות), ומהווה מתכון נפלא למי שמבקש לצמצם את צריכת הפחמימות בתפריט היומי.

לביבות בטטה ומוצרלה אפויות במנות של... 100 קלוריות:

נפתח ונאמר שאתם לא צריכים להיבהל מכך שבחרנו גבינה, שמכילה 22% שומן, כי ביחד עם הבטטה, כמות השומן במתכון יורדת לפחות מ-5%, שזו כמות שומן סבירה באופן כללי, ואטרקטיבית ביותר בקטגוריית הלביבות...

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי
  • נייר אפייה

רכיבים:

  • 1200 גרם בטטה מקולפת / כ-1,000 קלוריות
  • 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 22% שומן / כ-900 קלוריות (אנחנו השתמשנו בגבינה של גד)
  • מלח, פלפל שחור וצ'ילי (אם אוהבים חריף) לפי הטעם

סה"כ: כ-20 לביבות של 100 קלוריות במשקל של כ-60 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לבשל את הבטטה במים עד לריכוך, לסנן ולהשאיר במסננת עד שיתקרר.
  2. למעוך את הבטטה, להוסיף את הגבינה ולערבב.
  3. להוסיף את התבלינים.
  4. למדוד בכף גדולה מנות של כ- 60-65 גרם ולהניח במרווחים על נייר אפיה (יש צורך בשתי תבניות).
  5. לאפות בגריל כ-5 עד 8 דקות מכל צד עד למידת ההשחמה הרצויה. יש לצנן את התבנית לפני שהופכים את הלביבות לאפיה מצידן השני כדי שהגבינה תתקשה מעט והלביבות לא יתפרקו.

הטיפ הבריאותי שלנו: הבטטה היא מקור טוב מאוד של ויטמין A וכל אחת מן הלביבות שבתמונה תספק לכם כ-170% מקצובה יומית של הויטמין!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp