webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מרק צהוב, מרק לבן, מרק ירוק ב-100! יצרנו עבורכם סדרת מרקים צבעונית לבריאות טובה והנאה מרובה
רוני גורדון / 16 נובמבר 2015

את ההמלצה לאכול ירקות בכמויות גדולות, מלווה העצה לגוון את התפריט בצבעים שונים, כי צבעי הירקות נקבעים ע"י מרכיבים תזונתיים שונים. אלא שלכל תיזה יש אנטי-תיזה ואנחנו לקחנו על עצמנו ליצור סדרת מרקים עם ירקות וקטניות בצבעים אחידים, שהם 'פצצות' של טעמים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ונוגדי חימצון!

מרק צהוב עם פלפלים ועדשים במנות של... 100 קלוריות:

המתכון הזה מכיל כורכום, שעשיר במיוחד בנוגדי חימצון: 127,068 יחידות ORAC ל-100 גרם! דהיינו, 2.5 גרם של כורכום יספקו לכם מעל 3,000 נוגדי חימצון, שזו הכמות המומלצת לצריכה ביום אחד!

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • צרור גדול של פטרוזיליה
  • 2.5 ליטר מים
  • 800 גרם פלפל צהוב חתוך / כ-200 קלוריות / כ-7,720 נוגדי חימצון
  • 2 כפות שמן זית / כ-200 קלוריות / כ-80 נוגדי חימצון
  • 250 גרם עדשים כתומות / כ-750 קלוריות / כ-20,680 נוגדי חימצון
  • 500 גרם תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות / כ-400 קלוריות / כ-5,290 נוגדי חימצון
  • 400 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות / כ-350 קלוריות / כ-8,460 נוגדי חימצון
  • 15 גרם כורכום (2 כפות שטוחות) / כ-19,060 נוגדי חימצון
  • חצי כפית פלפל / כ-680 נוגדי חימצון ל-2 גרם
  • מלח לפי הטעם

סה"כ: 15 מנות של 100 קלוריות במשקל של כ-190 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לבשל את צרור הפטרוזיליה (בשלמותו) והמים כשעה, ולהוציא את הצרור.
  2. לטגן במחבת את הפלפלים הצהובים ושמן הזית עד שיתרככו ולהוסיף לסיר.
  3. לשטוף את העדשים ולהוסיף לסיר.
  4. להוסיף את תפוחי האדמה, הבטטה והתבלינים, לבשל כשעה, לצנן ולרסק במעבד מזון.
  5. לחלק ל-15 מנות שוות של כ-100 קלוריות כל אחת.

הטיפ הבריאותי שלנו:

  • המרק מכיל מעל 4,000 נוגדי חימצון למנה של 100 קלוריות!
  • כל הירקות והעדשים במרק מהווים מקור טוב של סיבים תזונתיים.
  • המרק מהווה מקור טוב/טוב מאוד של ויטמינים ומינרלים חיוניים, שהבולטים שבהם הינם: מנגן, אשלגן, ויטמין A, ויטמין B6 וחומצה פולית.

מרק ירוק עם אפונה וכמון במנות של... 100 קלוריות:

למתכון הזה יש יתרון אחד גדול: הכל בסיר אחד! צ'יק צ'אק!!

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 800 גרם אפונה קפואה / כ-470 קלוריות / כ-4,800 נוגדי חימצון
  • 800 גרם ברוקולי טרי או קפוא / כ-260 קלוריות / כ-24,640 נוגדי חימצון
  • 400 גרם סלרי / כ-70 קלוריות / כ-2,208 נוגדי חימצון
  • 2 ליטר מים
  • 15 גרם כמון / כ-11,520 נוגדי חימצון
  • חצי כפית פלפל / כ-680 נוגדי חימצון ל-2 גרם
  • מלח לפי הטעם

סה"כ: 8 מנות של 100 קלוריות במשקל של כ-430 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לשים את הירקות והמים בסיר אחד ולהרתיח.
  2. להוסיף את התבלינים, להקטין את האש ולבשל כשעה וחצי.
  3. לצנן ולטחון במעבד מזון לחלק ל-8 מנות שוות של כ-100 קלוריות כל אחת.

הטיפ הבריאותי שלנו:

  • המרק מכיל כ-5,500 נוגדי חימצון למנה של 100 קלוריות!
  • כל הירקות והאפונה במרק מהווים מקור טוב מאוד של סיבים תזונתיים.
  • המרק מהווה מקור טוב/טוב מאוד של המון ויטמינים ומינרלים חיוניים, שהבולטים שבהם הינם: מנגן, אשלגן, ויטמין A, ויטמין K, ויטמין B1, סידן, ברזל, זרחן, חומצה פולית וחומצה פנטותנית.
  • המרק מהווה מקור טוב של חלבון!

מרק לבן עם ארטישוק ירושלמי וזנגוויל במנות של... 100 קלוריות:

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • צרור כוסברה גדול
  • 2.5 ליטר מים
  • 500 גרם ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות / כ-350 קלוריות
  • 800 גרם כרובית טריה או קפואה / כ-200 קלוריות / כ-6,960 נוגדי חימצון
  • 400 גרם גבעולי כרישה חתוכים לפרוסות / כ-250 קלוריות / כ-2,276 נוגדי חימצון
  • 400 גרם קולורבי קלוף וחתוך לקוביות / כ-100 קלוריות
  • 70 גרם שיני שום קלופות / כ-100 קלוריות / כ-3,996 נוגדי חימצון
  • כפית ג'ינג'ר טחון / כ-1,952 נוגדי חימצון ל-5 גרם
  • חצי כפית פלפל / כ-680 נוגדי חימצון ל-2 גרם
  • מלח לפי הטעם

סה"כ: 10 מנות של 100 קלוריות במשקל של כ-350 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לבשל את צרור הכוסברה (בשלמותו) והמים כשעה, ולהוציא את הצרור.
  2. להוסיף את הירקות לסיר ולהרתיח.
  3. להוסיף את התבלינים, להקטין את האש ולבשל כשעה וחצי.
  4. לצנן ולטחון במעבד מזון לחלק ל-10 מנות שוות של כ-100 קלוריות כל אחת.

הטיפ הבריאותי שלנו:

  • כל הירקות והאפונה במרק מהווים מקור טוב מאוד של סיבים תזונתיים.
  • המרק מהווה מקור טוב/טוב מאוד של המון ויטמינים ומינרלים חיוניים, שהבולטים שבהם הינם: מנגן, אשלגן, ויטמין A, ויטמין K, ויטמינים מקבוצת B, זרחן, חומצה פולית וברזל.

נ.ב. לא חישבנו את כמות נוגדי החימצון במרק הלבן, כיוון שלא מצאנו את הנתון לגבי הארטישוק הירושלמי והקולורבי.

בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp