webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מתכונים לראש השנה קשה להאמין שהרבה לפני שהתחיל 'טרנד הבריאות', בחרנו לפתוח כל שנה בארוחה שהיא סמל של תזונה נכונה...
רוני גורדון / 2 ספטמבר 2015

מה אוכלים בראש השנה?

תפוח בדבש, דג, תמר, סלק ורימון... את הפוסט הזה בחרנו להקדיש למתכוני סלטים שהם גם טעימים ובריאים, גם מסורתיים ויצירתיים, וגם צבעוניים וחגיגיים עבור ארוחת החג...

סלט סלק ורימונים בטעם חריף-מתוק:

המתכון הזה של ארז קומרובסקי כבר כבש את העולם! מצאנו אותו בשפה האנגלית באתר של קרן James Beard - שף וסופר אוכל אמריקאי, יליד שנת 1903, שעשה היסטוריה בתחום הקולינריה והיה הדמות המרכזית ביצירת מטבח גורמה בארה"ב של שנות החמישים.

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 500 גרם סלק מקולף חתוך לקוביות קטנות / כ-200 קלוריות
  • 400 גרם גרעיני רימונים (כ-2 רימונים גדולים) / כ-350 קלוריות
  • 3 כפות (כ-45 גרם) סילאן תמרים / כ-100 קלוריות
  • 1/3 כוס מיץ ליים (כ-3-4 ליים סחוטים)
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן קצוץ
  • חבילה קטנה (כ-40 גרם) של כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית גרעיני קימל טחונים / כ-50 קלוריות לליים, לפלפל הירוק, לכוסברה ולקימל ביחד
  • כפית וחצי מלח

סה"כ: 7 מנות של 100 קלוריות במשקל של כ-150 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

לערבב הכל ביחד.

 
סלט סלק, רימונים וקינואה אדומה:

המתכון הזה מתאים במיוחד כמנה מזינה לצמחונים וטבעונים, כי הקינואה היא מקור צמחי עשיר בחלבונים איכותיים, שמכילים את כל חומצות האמינו שהגוף זקוק להן!

כלים ועזרים:

  • משקל דיגיטלי

רכיבים:

  • 3 סלקים בינוניים / כ-200 קלוריות
  • 3 וחצי כוסות מרק ירקות מסונן / כ-50 קלוריות
  • 500 גרם קינואה אדומה / כ-1850 קלוריות
  • 1/2 כפית מלח
  • 70 גרם תמרי מג'הול קצוצים / כ-200 קלוריות
  • 400 גרם גרעיני רימונים (כ-2 רימונים גדולים) / כ-350 קלוריות
  • 3 כפות שמן זית / כ-300 קלוריות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה / כ-50 קלוריות (עיגלנו כלפי מעלה) לכל חומרי התיבלון.

סה"כ: 30 מנות של 100 קלוריות במשקל של כ-70 גרם כל אחת.

אופן ההכנה –

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות.
  2. לחתוך את הקצוות של הסלקים (מבלי לקלף), לעטוף בנייר כסף ולאפות כשעה ורבע עד שיתרככו.
  3. לשטוף את הקינואה, לסנן, ולשים בסיר עם המרק וחצי כפית המלח, להרתיח, ולבשל מכוסה על אש קטנה כ-20 דקות עד לספיגה של כל הנוזלים.
  4. להעביר את הקינואה לקערה גדולה ולתת לה להצטנן.
  5. לקלוף את הסלקים, לחתוך לקוביות ולהוסיף לקינואה.
  6. להוסיף לקערה עם הקינואה את כל החומרים במתכון ולערבב היטב.

הטיפ שלנו: הקינואה האדומה משביעה יותר מן הקינואה הלבנה, משום שמכילה יותר חלבון וסיבים תזונתיים!

נ.ב. את המתכון הזה, בשינויים קלים, לקחנו מן האתר EatWell.

ואיזה סלט טעים יותר?

אין על ארז קומרובסקי...

ועוד אנקדוטה לקינוח...

המאכל הלאומי שלנו בראש השנה הפך השנה ל... טרנד מוביל! חברת המחקר הבינלאומית Firmenich קבעה לאחרונה שטעם השנה לשנת 2015 הוא... דבש! ושחברות המזון מוסיפות אותו לכל מוצר אפשרי, מגלידות ויוגורטים, דרך חטיפי דגנים ונקניקים, ועד לוודקה וויסקי, כי לצרכנים נמאס מתוספי מזון מלאכותיים...

 

בתמונה: דבש בצנצנת אישית של... 100 קלוריות.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה!!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp