webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

חדש על המדף – דצמבר 2014 Soya משקה סויה בטעם וניל, קנור רוטב פטריות, אסם רגע חם מרק נמס אפונה, שופרסל לפתן פירות בסירופ
רוני גורדון / 22 דצמבר 2014

למרות שאנחנו (כמו כולם) אוהבים מתוקים, בחרנו הפעם להתנזר מחטיפים...

 

1. Soya משקה סויה בטעם וניל מועשר בסידן וויטמינים -

 

 

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):

שומן רווי: 0.3 גרם / 100 גרם - רמה נמוכה (עד 1.5 גרם)

נתרן: 60 מיליגרם / 100 גרם – רמה נמוכה (עד 120 מיליגרם)

* סוכרים: רמה בינונית

 
* היצרן לא מציין את כמות הסוכרים, אשר על פי ניתוח הטבלה התזונתית ורשימת הרכיבים נמצאים בין רמה נמוכה לרמה בינונית, כך שלא יכלנו לתת למוצר להינות מהספק...

המוצר זוכה לשתי נקודות בריאות ולציון המסכם 'טוב מאוד' בזכות רמות נמוכות של שומן רווי ונתרן.

בימים אלו חיפוש אחר מוצרים המכילים כמויות נכבדות של חלבונים זה טרנד עולמי כי החלבונים טובים לספורט כבוני שרירים, וטובים לדיאטה כמספקים תחושת שובע ומלאות.

וזה המקום לציין שמשקה זה, אשר מכיל 6.6 גרם של חלבון, מהווה מקור טוב לצריכה של חלבונים. כך, על כל פנים, עולה מן התקנות של מינהל התרופות והמזון האמריקאי, אשר קובעות כי מוצר המכיל מעל 5 גרם של חלבון למנת צריכה, רשאי לציין על האריזה: "מקור טוב של חלבון".

 

2. קנור רוטב פטריות -

 

 

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):

שומן רווי: 5 גרם / 100 גרם - רמה בינונית (בין 1.5 גרם ל- 5 גרם)

נתרן: 3078 מ"ג / 100 גרם - רמה גבוהה (מעל 600 מיליגרם)

* סוכרים: רמה בינונית

 
* היצרן לא מציין את כמות הסוכרים, אשר על פי ניתוח הטבלה התזונתית ורשימת הרכיבים נמצאים בין רמה נמוכה לרמה בינונית, כך שלא יכולנו לתת למוצר להינות מהספק...

המוצר אינו זוכה לנקודת בריאות בשל רמה גבוהה של נתרן.

 בפעם הראשונה ששמענו על כך שאת חובבי הבישול האמריקאים מחלקים לשתי קבוצות – 'Like to cook'  ו... 'Like to cook from scratch', הרמנו גבה ואפילו שתיים. פשוט לא הצלחנו להבין כיצד ניתן לכנות אנשים שקונים 'קיטים' לבישול, כמו ירקות טריים חתוכים ומוכנים להקפצה עם רוטב מוכן להוספה, בשם 'בשלנים'. אבל ככל שעובר הזמן, אנו ממש מתחברים לרעיון, כי אחד הדברים שהכי חסרים לנו בעולם זה זמן... ואם מוכרים לנו רוטב כמעט מוכן וגם ב... 100 קלוריות שקל לנו לזכור ולספור, אנחנו פשוט מרוויחים פעמיים.

  

3. אסם רגע חם מרק נמס אפונה -

 

 

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):

שומן רווי: 4.4 גרם / 100 גרם - רמה בינונית (בין 1.5 גרם ל- 5 גרם)

נתרן: 2330 מיליגרם / 100 גרם – רמה גבוהה (מעל 600 מיליגרם)

* סוכרים: 3.5 גרם / 100 גרם – רמה נמוכה (עד 5 גרם)


המוצר אינו זוכה לנקודת בריאות בשל רמה גבוהה של נתרן.

 לרגע הזה חיכינו – מרק נמס ללא תוספת מונוסודיום גלוטומט... ומבין כל הטעמים בסדרת 'רגע חם' של אסם, בחרנו להציג את מרק האפונה דווקא, כי כפי שכתבנו בפוסט קודם בבלוג שלנו, האפונה הופכת להיות טרנד קולינרי חם ומקור משמעותי ביותר של חלבון צמחי איכותי בתעשיית המזון.

  

4. שופרסל לפתן פירות בסירופ -

 

 

ניתוח הדירוג הבריאותי (ל-100 גרם):

שומן רווי: 0 גרם / 100 גרם - רמה נמוכה (עד 1.5 גרם)

נתרן: 7 מיליגרם / 100 גרם – רמה נמוכה (עד 120 מיליגרם)

* סוכרים: 18 גרם / 100 גרם - רמה בינונית (עד 12.5 גרם של סוכר מוסף)

 
* אמנם אין הבחנה בטבלה התזונתית בין סוכר לסוכר מוסף, אך הגענו למסקנה שיש במוצר פחות מ- 12.5 גרם של סוכר מוסף לפי ניתוח רשימת הרכיבים.

המוצר זוכה לשתי נקודות בריאות ולציון המשוכלל 'טוב מאוד' בזכות רמות נמוכות של שומן רווי ונתרן.

ולקינוח (תרתי משמע!) - גם אפרסקים וגם אגסים, גם ענבים, גם אננס וגם דובדבנים, גם טעים וגם בריא, גם מזין וגם חטיף מתוק, גם משביע כארוחות ביניים וגם... 100 קלוריות!!!

 
בתיאבון!

 

 

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp