webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

מתכונים מרוקאים ב- 100 קלוריות ביקשנו מפרלה שתקדיש לנו יום בישולים במנות של 100 קלוריות...
רוני גורדון / 5 נובמבר 2014

ראו שולחן ערוך ב... 100 קלוריות מן המטבח המרוקאי של פרלה, שהיא בשלנית בחסד עליון!

 
 

פרלה היא פנסיונרית של קופ"ח כללית, אמא לארבעה ילדים, סבתא ל- 12 נכדים, ואשת חולה סוכרת, שצריך להקפיד על תזונה נכונה ועשירה בירקות...

אצל פרלה בבית לא פותחים שולחן עם פחות משמונה סוגי סלטים...

ביקשנו מפרלה שתקדיש לנו יום בישולים במנות של 100 קלוריות והיא הסכימה. לבישולים כמובן. לא לקלוריות. עם כל הרצון הטוב, לפרלה אין כל ידע, או נסיון, במדידה או ספירה של קלוריות... אלא שאנחנו "הכינונו מראש" את חומרי הגלם במנות של 100 קלוריות –

 

וכל מה שנותר לעשות, זה לספור את כמות האריזות שהיא מכניסה לכל תבשיל, ואז למדוד ולחלק את התבשיל המוגמר למנות כמספר האריזות...

ומה בישלנו?

סלט גזר, מטבוחה, סלט סלק, סלט חצילים, אורז, חריימה, ירקות כבושים, ו... קציצות פראסה מטוגנות ב... שמן עמוק כמיטב המסורת המרוקאית! הנה שניים מן המתכונים:

סלט גזר מרוקאי:

מצרכים:

• משקל דיגיטלי

למתכון:

  • 1 ק"ג גזר קלוף וחתוך לפרוסות / כ-400 קלוריות
  • 2 כפות שמן / כ-200 קלוריות
  • כף כמון
  • כף פפריקה מתוקה
  • מלח לפי הטעם
  • כף שטוחה שום
  • כפית סחוג
  • מיץ משני לימונים
  • 3 גבעולי פטרוזיליה קצוצים – העלים בלבד / כ-100 קלוריות לכל התבלינים

סה"כ: כ- 7 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הגזר בסיר מלא מים כחצי שעה עד שמתרכך
  2. מסננים את הגזר, שמים בקערה, מוסיפים את כל שאר הרכיבים ומערבבים
  3. מחלקים ל- 7 מנות של כ- 150 גרם כל אחת

 

קציצות פראסה מטוגנות ב- 100 קלוריות:

 

הקדמה:

מי שיצליח לשכנע את פרלה ממרוקו להחליף את הטיגון העמוק של קציצות הפראסה בטיגון במחבת טפלון תוך שימוש בספריי שמן, יירשם, ללא ספק, בספר השיאים של גינס...

אנחנו הרמנו ידיים, אבל מדדנו את כמות השמן ההתחלתית בהשוואה לכמות השמן שנותרה לאחר שסיימנו את הטיגון והגענו למסקנה שהטיגון בשמן עמוק מכפיל את כמות הקלוריות פחות או יותר. לפיכך, מי שיטגן בשמן עמוק, יקבל כ- 40 קציצות קטנות של 100 קלוריות טעימות להפליא, אך לא כל כך בריאות, ומי שיסתפק במחבת טפלון עם ספריי שמן, יקבל 20 קציצות גדולות ובריאות של 100 קלוריות, שהן (עם יד על הלב) טעימות אבל פחות.

אז הכל ידוע והבחירה נתונה - לשיקולכם...

מצרכים:

• משקל דיגיטלי

למתכון:

  • 1.3 ק"ג כרישה נקיה וחתוכה לפרוסות / כ-800 קלוריות
  • 500 גרם בשר טחון / כ-600 קלוריות
  • 60 גרם פירורי לחם / כ-200 קלוריות
  • 4 ביצים גדולות / כ-400 קלוריות
  • 1 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק / ספריי שמן.

סה"כ: כ- 40 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת בטיגון בשמן עמוק.

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הכרישה בסיר מלא מים כחצי שעה עד שתתרכך
  2. מסננים, מצננים, סוחטים וטוחנים במעבד מזון
  3. מערבבים עם כל שאר החומרים
  4. ממלאים מחבת בשמן לטיגון חצי עמוק ומחממים
  5. מחלקים ל- 40 קציצות של כ- 50 גרם כל אחת ומטגנים משני הצדדים עד שמזהיב
  6. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן

ואיך היה הבישול במנות של 100 קלוריות עבור פרלה – טראומה או חוויה?

עם קצת עזרה מהצד שלנו, השד כנראה לא היה כל כך נורא, כי פרלה הביעה נכונות להקדיש לנו יום בישולים נוסף...

נוסיף ונאמר שיצאנו ממטבחה של פרלה נפעמים! מן הקצב, מן המיומנות, מן הזריזות ומן הטעם המשובח! תכננו לעצמנו יום עבודה שלם, אך השלמנו שמונה תבשילים מדודים במנות של 100 קלוריות בתוך... שלוש שעות!

וזו גם ההזדמנות להודות לה ולאחל לכם שתהנו מן המתכונים הנפלאים! בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp