webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

איך מבשלים במנות של 100 קלוריות? תראו איך גרמנו לתוניסאית 'אסלית' לבשל את התבשילים האהובים שלה במנות של... 100 קלוריות!
רוני גורדון / 29 ספטמבר 2014

רק המחשבה שכדי לרזות ולשמור על המשקל צריך לוותר על האוכל הביתי והטעים שלנו, ו/או של האמא האהובה, ו/או של הדודה המפנקת, ו/או של כל הבשלנים המוכשרים שסובבים אותנו, אשר מכיל (מן הסתם) כמות קלוריות מסתורית ועלומה, משרה עלינו תיסכול ותוגה עמוקה...


המפות של דיש וויש, הלחמניות של אילנית, הקציצות והסלטים של פרלה והכרוב הממולא של שושי...

אז האם ויתור על האוכל שאנו אוהבים בזמן דיאטה הוא גזירה משמיים?

יצאנו לשני ימי בישולים ולניסוי מעורר השראה, שבו הצבנו בפני שתי בשלניות (וסבתות) מדהימות – שושי ילידת תוניסיה ופרלה ילידת מרוקו, שבחיים לא ספרו או מדדו קלוריות, שאין להן מושג כמה קלוריות יש במוצרי המזון השונים, ושתמיד מבשלות 'לפי העין', את האתגר לבשל את המתכונים האהובים שלהן במנות של... 100 קלוריות.

את הפוסט הזה נקדיש לשושי ובהמשך נספר לכם על פרלה...

שושי היא אחות מוסמכת, אם ל-6 בנות, ובשלנית מדופלמת, שיצאה לאחרונה לפנסיה, ומחלקת את זמנה בין הבנות, לנכדים, לבישולים משפחתיים וגם קצת לבישולים מקצועיים עבור חברים ושכנים שלוחצים עליה לבשל עבורם באירועים מיוחדים... התבשילים שלה מושקעים במיוחד – גם בטכניקה, גם בטעם וגם באסטתיקה, וזו הסיבה שבחרנו להציג הפעם מתכון אחד מתוך סדרה שלמה. מבטיחים לשוב עם מתכונים נוספים...

ואיך גרמנו לשושי לבשל ב-100 קלוריות? פשוט עזרנו לה - הכנו את כל חומרי הגלם עבורה במנות של 100 קלוריות וקצת מדדנו ושקלנו בתוך התהליך... הנה כמה דוגמאות:

אז קבלו מתכון לכרוב ממולא, עשיר, מטובל, בריא וטעים במיוחד במנות של 100 קלוריות:

מצרכים:
• משקל דיגיטלי

לממולאים:
• שני כרובים, עדיף מן הסוג שמיועד למילוי / כ-100 קלוריות לעלים בהם משתמשים
• 450 גרם אורז, שהן כ-16 מנות של 100 קלוריות / כ-1,600 קלוריות
• 250 גרם של רצועות גזר דקות שנעשו בעזרת קולפן / כ-100 קלוריות



• 250 גרם בצל קצוץ / כ-100 קלוריות
• 150 גרם רצועות קישואים דקות שנעשו בעזרת קולפן / כ-50 קלוריות
• 2 שיני שום קצוצות
• 150 גרם פטרוזיליה קצוצה / כ-50 קלוריות
• 4 כפות שמן / כ-400 קלוריות
• כף כמון
• כף כורכום
• כפית מלח
• כפית פלפל שחור
• כפית קימל
• 1/2 כפית קינמון

לרוטב:
• 2 קופסאות רסק עגבניות 100 גרם כל אחת / כ-200 קלוריות
• 200 גרם גמבה חתוכה לרצועות דקות / כ-50 קלוריות
• מים
• כפית מלח

סה"כ: כ- 25 מנות של כ-100 קלוריות כל אחת.

אופן ההכנה:
1. חותכים ומרוקנים את הלבבות של הכרובים כמו בתמונה מימין ומבשלים מכוסה כשהחלק החתוך כלפי מטה במי מלח כ- 10 דקות מרגע הרתיחה, מסננים ומניחים שיתקרר מעט



2. שוטפים את האורז ומניחים במסננת לייבוש עודפי הנוזלים
3. מערבבים בקערה את האורז השטוף, רצועות הגזר והקישואים, הבצל, הפטרוזיליה הקצוצה, השמן והתבלינים



4. מפרידים את עלי הכרובים עד לקבלת כ- 25 עלים גדולים ויפים (את העלים שיישארו ניתן להניח בתחתית הסיר)
5. פורסים כל עלה, מניחים בתוכו כמות מדודה של כ- 70 גרם מתערובת האורז והירקות ומגלגלים



6. מערבבים את רסק העגבניות עם מים ומלח ושופכים מחצית מכמות הרוטב לתוך סיר רחב ושטוח. ניתן לסדר גם את עלי הכרוב שנשארו (או חלק מהם).
7. מסדרים את עלי הכרוב המגולגלים בצפיפות בתוך הסיר, מניחים מעל את רצועות הגמבה ומוסיפים את שארית הרוטב. כמות הרוטב צריכה להספיק עד כסנטימטר מתחת לגובה הממולאים.
8. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, ומבשלים על אש קטנה כשעה.

הטיפ שלנו – המתכון הזה הוא מתכון בריא וטבעוני שיכול להוות ארוחה משביעה בפני עצמו, בכפולות של 100 קלוריות, כיוון שמדובר בתפריט מאוזן, הכולל ירקות בצבעים שונים ומנת פחמימה.

בתיאבון!

webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp