webxp.searchbutton

קוד אדסנס

webxp.blog

DnnForge - NewsArticles

בחג השבועות שומרים על המשקל מכינים ארוחת חג שבועות? קבלו מתכונים של גילה שובל לעוגות גבינה וסלט כרוב במנות של 100 קלוריות
גילה שובל / 2 יוני 2014

גם במועדון ה- 100 קלוריות חוגגים את חג השבועות מבלי לוותר על מעדני החג!

  

חג השבועות שייך לאחד משלושת הרגלים, שבהם היה נהוג לעלות ברגל לבית המקדש. בחג זה חוגגים את עונת הקציר ואת הבשלת התבואה החקלאית, ומשום כך נהוג לאכול שפע של מוצרי חקלאות - ירקות ופירות ומוצרי חלב וגבינה.  

אכילת מוצרי חלב, ירקות ופירות יכולה להפוך לחגיגה אמיתית לאוהבי הגבינות והירקות. למוצרי החלב יתרון בריאותי כפול – הם עשירים במיוחד בחלבון שהינו בעל ערך תזונתי גבוה, ובסידן, הנחשב למינרל חשוב בתזונה המערבית.

הסידן חשוב לבנייה תקינה של העצם עד גיל 25 ולשמירה על מסת עצם תקינה בגיל מבוגר יותר. ההמלצות בקצובה היומית לצריכת סידן הן גבוהות ועומדות על כ- 1000-1200 מ"ג ביום לנשים וגברים בוגרים. על מנת להגיע לכמות הקצובה היומית לסידן ממליצים ארגוני הבריאות לצרוך לפחות 3 מוצרי חלב ביום, שהם פחות או יותר כ- 3 מנות של 100 קלוריות ביום.

בקטלוג המוצרים של מועדון ה- 100 קלוריות בקטגוריית מוצרי החלב תוכלו למצוא גבינות ב- 100 קלוריות, יוגורטים ומעדנים ב- 100 קלוריות, ואפילו חלב סויה של אלפרו ב- 100 קלוריות. לחליפין תוכלו למזוג לעצמכם כוס חלב 1%, שהיא... 100 קלוריות.

בשיתוף פעולה עם מועדון ה-100 קלוריות, אני שמחה להגיש לכם שני מתכונים נפלאים ב... 100 קלוריות (למנה) שיסייעו לכם לשמור על המשקל:

20 עוגות גבינה אישיות מפנקות ב... 100 קלוריות ליחידה:


מצרכים:
• משקל דיגיטלי 
• 20 כלי פאי חד פעמיים אישיים 

בצק:
• 20 יחידות ביסקוויט "פתי- בר"
• 100 מ"ל חלב 1%

מלית:
• 2 שמנת מתוקה לבישול 10%
• 500 גר' גבינה 3%
• 100 גרם סוכר
• 1 סוכר וניל
• 1 ג'לטין + 100 מ"ל מים רותחים
• 1 ביסקוויט "פתי- בר" מפורר מעל

סה"כ: 2,200 קלוריות

אופן ההכנה:
• מרסקים את הביסקוויטים, מערבבים עם החלב, יוצקים כמות של 11 גרם בכל כלי ומשטחים דק בעזרת כפית.
• מערבבים את חומרי המלית. שופכים את התערובת בכמות של 50 גרם על הבצק המוכן בכל כלי.
• מפוררים ביסקוויט ומפזרים קורט מעל כל עוגה אישית.
• שמים במקרר למספר שעות.


סלט כרוב ב- 6 מנות אישיות של... 100 קלוריות (+ 100 קלוריות) ליחידה:


מצרכים:
• משקל דיגיטלי
• 6 קערות סלט (או מרק) אישיות
• 6 קערות פאי קטנות

לסלט:
• 2 חבילות כרוב קצוץ של 400 גרם כל אחת / 200 קלוריות
• 2 בצלים ירוקים פרוסים דק

לרוטב:
• 3 כפות שמן
• 3 כפות חומץ רגיל 
• 1 כף סוכר
• 1 כפית שום כתוש
• מלח
• פלפל

סה"כ: 600 קלוריות

תוספת מומלצת:
• 50 גרם שקדים מולבנים פרוסים / 300 קלוריות
• 100 גרם חמוציות לא ממותקות / 300 קלוריות

אופן ההכנה:
• מערבבים את הכרוב עם הבצל הירוק
• מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הכרוב. כדאי להכין מספר שעות לפני ההגשה
• מחלקים את הסלט ל- 6 קערות אישיות בכמות של 150 גרם בכל קערה
• מודדים ב- 6 כלי הגשה קטנים כמות של 8 גרם שקדים + 17 גרם חמוציות בכל אחד, שהם... 100 קלוריות (ביחד).
• מגישים את תערובות השקדים והאוכמניות לצד קערות הסלט וכך אפשר לבחור האם לאכול 100 קלוריות של סלט בלבד, או 200 קלוריות של סלט עם שקדים ואוכמניות...

חג שמח ובתיאבון!

• הכותבת: גילה שובל - אחות מוסמכת, מאמנת ומרצה להרזיה ואורח חיים בריא



webxp.UserStatus

webxp.rightMenuUp